Welkom bij Leopolds Kennisquiz | Module Algemene kennisDe kennis die nodig is voor het spelen van Leopolds Kennisquiz | Module Algemene kennis is onder andere te vinden op de website, webshop en huishoudelijk reglement. Voor- en achternaam E-mailadres 1. Wat zijn voor JOU de 5 meest belangrijke punten voor een topwinkel? Klik hier zodra je jouw antwoord hebt gegeven en druk op volgende 2. In de winkel komt een meneer. Hij vertelt dat hij vorige week bij jullie een doos Friese Dumkes heeft gekocht. Deze dumkes waren helemaal niet lekker. Jullie hebben echter helemaal geen Friese Dumkes in het assortiment. Hoe ga je hiermee om? Klik hier zodra je jouw antwoord hebt gegeven en druk op volgende Vond je het lastig om met de vorige situatie om te gaan? Jos Burgers geeft je een praktijkvoorbeeld in de volgende video. Druk op afspelen om de video te bekijken en te beluisteren. 3. Waar hangt in jullie winkel de brandblusser? Klik hier zodra je jouw antwoord hebt gegeven en druk op volgende 4. Wat te doen in geval van een overval? Verlaat zo snel mogelijk de winkel Probeer de overvallers tot rust te manen en probeer ze ervan te overtuigen om weg te gaan Neem direct de telefoon en bel de politie Probeer te handelen volgens het principe van R-A-A-K. Rust bewaren, Accepteren, Afgeven, Kijken. 5. Waar hangt in jullie omgeving de dichtstbijzijnde AED (defibrillator) Klik hier zodra je jouw antwoord hebt gegeven en druk op volgende 6. Hoe kan ik klanten tot fan maken? Dat kan door het aanbieden van lekker brood en gebak Dat kan door klanten vriendelijk te helpen Dat kan door de verwachtingen van de klant te overtreffen Dat kan door de wensen van de klant precies in te vullen Verwachtingen overtreffen en fans maken zit 'm vaak in de kleine dingen. Jos Burgers vertelt hierover een leuke anekdote. Druk op afspelen om de video te starten. 7. Hoe verloopt een ideaal verkoopgesprek? Je reageert op de klant en doet exact wat deze vraagt Je begint met een standaard begroeting, helpt netjes en sluit weer met jouw vaste begroeting af Elke medewerker heeft zijn/haar eigen persoonlijke verkoopgesprek wat telkens opnieuw te gebruiken is bij elke klant Je past het gesprek aan op de individuele klant zodat deze zich echt persoonlijk geholpen voelt Natuurlijk hebben we allemaal onze gewoontes. Maar we moeten er wel voor waken dat we het klantcontact persoonlijk en oprecht houden. Elke klant verdient het om een individuele behandeling te krijgen met echte aandacht. Hoe het NIET moet laat Herman Finkers je zien in deze video. 8. Hygiëne is heel erg belangrijk in een bakkerij of bakkerswinkel. Welk van onderstaande punten hoort volgens jou NIET bij de punten waarop gelet wordt tijdens een inspectie van de NVWA (keuringsdienst)? Is de bakkerij, magazijn, koelcellen en andere bedrijfsruimten en apparatuur schoon? Worden producten voldoende verhit? Wordt het terugkoelproces voldoende beheerst? Zijn alle producten in de winkel volgens de juiste kwaliteit volgens de norm van de bakker? Worden levensmiddelen bij de juiste temperatuur bewaard? Zijn deze voorzien van een datumsticker of houdbaarheidsdatum? Wordt er voldoende ondernomen om overlast door plaagdieren tegen te gaan? Zijn vloeren en wanden intact? Wordt er gelet op houdbaarheid en temperatuur? Is de persoonlijke hygiëne van medewerkers op orde? Zijn de producten voldoende verwarmd of gekoeld? Zijn houdbaarheidstermijnen van bederfelijke levensmiddelen niet verstreken? Worden bederfelijke levensmiddelen niet te lang ongekoeld gepresenteerd? 9. Iedereen heeft wel eens een momentje waarop je moet niezen, of waarin je de haren uit het gezicht moet wrijven. Hoe ga je hiermee om? Je excuseert je, doet dit uit het zicht van de klant en wast daarna je handen Je loopt zonder iets te zeggen weg en doet dit buiten het zicht van de klant en je wast daarna je handen Je kunt hier weinig aan doen, je excuseert je dus bij de klant en wast daarna je handen Je probeert dit met humor met de klant op te lossen, dit overkomt immers wel eens Zorg ook altijd voor een goede handhygiëne en zorg voor schone materialen. Hoe snel bacteriën zich kunnen verspreiden zie je in dit filmpje. 10. Het voorkomen van ongedierte is erg belangrijk. Welk van onderstaande ongediertepreventie tips hoort er volgens jou NIET bij? Voer ingangscontrole in. Leveranciers kunnen ook ongedierte zoals muizen en kakkerlakken bij u binnen brengen. Leg alle producten altijd in plastic verpakt in de winkel Laat grondstoffen niet open en bloot staan. Dit lokt ongedierte aan. Maak de werkvloer en andere vloeren elke dag schoon met een goede ontvetter. Gooi lege meelzakken en verpakkingen in een afgesloten container. Restanten lokt ongedierte aan. Laat geen plastic zakken met grondstoffen staan voor de volgende dag. Zet dit klaar in afsluitbare emmers. Stel een hygiëneplan op en betrek uw medewerkers erbij. Laat geen granen of dergelijke liggen. Zorg dat grondstoffen in afsluitbare bakken zitten. Algemene hygiëne dient op orde te zijn. Hygiëne is de beste ongediertepreventie. Zorg dat afvalcontainers goed afsluiten. Doe de afvoerstop er weer op na het reinigen. Hierdoor kan ongedierte in uw afvalcontainer komen. Laat geen productresten onder machines en apparatuur liggen. Ruim vuilnis na werktijd op. Laat halve zakken niet tot de ander dag staan. 11. Samenwerking leidt tot succes, daar zijn wij van overtuigd. Welke tip over succesvol samenwerken hoort er volgens jou NIET bij? Zorg voor een open en persoonlijke communicatie Als een collega een fout maakt dan los ik dit op, ik zeg er maar niets van want dat vind ik vervelend Heb respect voor elkaar Zorg ervoor dat je weet wat elkaars taken en verantwoordelijkheden zijn Help een collega indien nodig Stel samen duidelijke doelen Durf feedback te geven en te ontvangen Samen bereik je meer dan alleen. In deze video zie je een paar leuke voorbeelden hiervan. 12. Om klanten goed te helpen moet je je ook goed kunnen verplaatsen in een klant. Welk van onderstaande zaken helpt je daar NIET bij? Luister goed naar een klant De vraag achter de vraag achterhalen om echt te helpen Vraag jezelf af wat jij van jouw advies zou vinden als jij de klant was Doe altijd precies wat de klant je vraagt We staan zelf meestal achter de toonbank. Jezelf verplaatsen in de klant maakt dat al wat lastig, want de klant ziet exact het tegenovergestelde van wat jij ziet. Hoe dat soms tot verwarring kan leiden vertelt Jos Burgers in deze anekdote. 13. Wat zijn volgens JOU nog verbeterpunten voor onze winkel of bakkerij? Klik hier zodra je jouw antwoord hebt gegeven en druk op volgende Time is Up! Time's up